Terapia Transformationala Rapida - Tratarea anxietății cu ajutorul RTT » Terapie Transformationala Rapida Terapie RTT Terapeut online

31 ianuarie 2023by Ana Preoteasa-Sturzu0
Tratare Anxietate cu RTT

Zilnic ne lovim de evenimente mai puțin plăcute ce ne afectează starea de spirit și răspundem prin emoții ce pot fi considerate negative, precum supărarea, stresul sau anxietatea.

Dar ce este de fapt anxietatea?

Anxietatea are ca fundament sentimentul de teamă. Teama, prin definiție, este reacția naturală față de un pericol real. Anxietatea, pe de alta parte, reprezintă teama față de un pericol imaginar. Definită de specialiști, anxietatea este o formă de temere difuză, fără un obiect bine precizat. Dacă teama ne învață sa fim prudenți, ei bine, anxietatea ne învață să fim evitanți. Și din acest motiv, comportamentele anxioase răspund foarte bine terapiilor de vindecare rapidă.

Simptome de anxietate

Simptomele anxietății pot diferi de la o persoana la alta, în funcție de situație și forma de anxietate pe care o pot simți. Unele persoane pot experimenta palpitații minore ale inimii,
timp în care altele pot avea atacuri de panică complet înfricoșătoare.
Printre cele mai comune semne de anxietate, întâlnim:
● frecvența cardiaca crescută
● reparație rapidă și sacadată
● senzația de încordare
● senzația de nervozitate
● senzația de pericol iminent
● senzația de sufocare
● neliniște
● frica generală intensă sau îngrijorare
● transpirație
● probleme gastrointestinale
● coșmaruri
● atacuri de panică

Terapia Transformațională Rapidă în anxietate: așteptări și rezultate

Tulburările de anxietate sunt variate și pot afecta viată individuală într-o serie vastă de moduri: de la o stare de insecuritate cronică, dar ușoară și până la paralizie socială și comportamentală din cauza fricii. RTT ca metodă de tratament are rezultate demonstrate. Se poate spune ca aceasta reprezintă metoda cea mai rapidă și cu rezultate pe termen lung deoarece consolidează încrederea pacientului și ii dă posibilitatea de a se baza pe forțele proprii pentru a trece de impedimentul cu care se confruntă.
Un principiu de baza de la care se pornește în RTT îl reprezintă ghidarea pacientului spre a înțelege cauza, rădăcina anxietății. Tehnicile de relaxare sunt in general folosite încă de la început, cu unele variații particulare,
dar irelevante in rezultatele finale. Esența acestora au ca scop calmarea corpului și focusarea pe mintea subconștientă unde de fapt se află răspunsurile căutate. Cu cât relaxarea este mai profundă cu atât focusarea pe rezultat crește.

Terapia Transformațională Rapidă este o formă de hipnoterapie orientată spre identificarea problemelor cu scopul soluționării acestora folosind tehnici și strategii specifice programării neuro-lingvistice, a terapiei cognitiv comportamentale și psihoterapiei.
Oamenii acordă felurite semnificații evenimentelor care se întâmplă în jurul lor. Aceste semnificații nu sunt întotdeauna conforme cu realitatea. Drept urmare, gândurile nocive sau cele fără o legătura precisă cu realitatea conduc de cele mai multe ori la emoții, atitudini și comportamente dezadaptive, care ne afectează atât viață de familie, cât și relațiile sociale sau cele de ordin profesional.

Este important de menționat că reușita în orice formă de terapie este dorința celui implicat de a-și depăși și îmbunătăți situația. Așadar, cu ajutorul RTT, persoana anxioasa va învăța să își gestioneze starea de teamă atribuind-o in mod adecvat fiecărui „obstacol” pornind de la o imagine de sine îmbunătățită, bine conturată, dar realistă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://www.terapierapida.ro/wp-content/uploads/2021/11/1545433807_RTT-C.HYP_Logo-1-160x160.png
IACT member Anna's RTT Therapist - your online reliable therapist

Visit us on social networks:

https://www.terapierapida.ro/wp-content/uploads/2021/11/1545433807_RTT-C.HYP_Logo-1-160x160.png
IACT member Anna's RTT Therapist - your online reliable therapist

Visit us on social networks:

Copyright by TerapieRapida.ro si AnasTherapy.com 2023. Toate drepturile rezervate.

Copyright by AnasTherapy.com. All rights reserved.