echo $metatagskey; ?>
Prin definiție, dezvoltarea personală include activități și experiențe care au scopul de a îmbunătăți starea de conștientizare, depășirea barierelor, identificarea și apoi dezvoltarea talentelor și abilităților, astfel îmbunătățind calitatea vieții și contribuind la realizarea viselor personale.
Consilierea se adresează persoanelor care se confrunta cu o sursa de nefericire (din orice motiv) sau neîmplinire, care au dificultăți de adaptare care care, pur și simplu, simt o puternica dorință de schimbare în bine, de maturizare si de dezvoltare personală.
Sesiunile de consiliere sunt orientate spre obținerea stării de bine, oferind o perspectiva diferita asupra situației de interes și învățând noi modalități de depășire în mod eficient a problemelor si provocărilor.
Consilierul în dezvoltare personală nu iși etichetează clienții, nu emite judecăți gratuite, nu le oferă sfaturi, opțiuni sau soluții, ci doar ii susține cu ajutorul instrumentelor si tehnicilor specifice (hipnoza, RTT), astfel încât aceștia să descopere ei singuri ce anume se întâmplă și cum anume pot schimba situațiile/contextele în care se află.
Ce este un consilier de dezvoltare personală?
Înainte de toate, trebuie menționat faptul că acest consilier lucrează doar cu persoane sănătoase din punct de vedere psihic și oferă ajutor în direcții ce țin de evoluția personală, de stoparea unor vicii, de ameliorare a unor stări, etc.
În cadrul ședințelor de consiliere, un specialist te va ajuta să descoperi sau să redescoperi propriile resurse interioare, care sunt nelimitate. Si anume: calitățile, talentele, valorile, visele, șamd. Și asta într-un timp foarte scurt.
Misiunea unui specialist este aceea de a te îndruma să devii independent, sa conștientizezi că te poți ajuta și singur și că iid poți impulsiona inclusiv pe cei dimprejur pentru a-și îmbunătăți propria viață.
Scopul unui consilier este acela de a-ți identifica problema și apoi, a găsi împreuna cu tine o soluție. În vederea obțnerii rezultatelor, specialistul se va folosi de tehnici și instrumente specifice prin care te va ghida și susține în direcția aleasa de tine.
Care sunt beneficiile consilierii?
Să le luăm pe rând:
*De retinut! Specialistul în consiliere este o persoană neutră și imarțială, care iți acordă respect și încredere, iar toate discuțiile din interiorul sedințelor sunt confidențiale.